Çözüm mü ? Göz Yaşları mı?

0
944

Geçen sene Ebubekir geldiğinde de şampiyonluk kupası kalktığında da zihinlerde bir önceki sene Beşiktaşın Tiki-Takası kalmıştı .

Kazanırken oynadıkları oyundan hem zevk alan hem zevk veren kişilerden sadece ozi var takımda.Olcayı sevmeyen çok kişi olabilir ama hırsı ve tek pas oyun tarzı vardı, Sosayı anlatmaya gerek yok, Gomeze kızgınız ama Dünya tarihinin en iyi bitiricilerinden birisi kendisi, sonuç olarak ozinin içerden kısa hızlı pas yapacak adamı yok .

Babel her topu içeri kat ederek oynuyor şuta gidiyor tek pastan uzak Q7 de dışa kat ederek orta yapma tarzıyla oynuyor . Peki ne oluyor oyun akışı yavaşlıyor. Kapanan takımları açmak imkansız hala geliyor. Çözüm ne olabilir?

Asla oziyi öne almak değil ozi arkadan kaleye kat ederek gelirken daha başarılı , Tolgayı önde oynatıp Taliscayı son 30 ‘ ya bekletmek, yada pivot forvet Negredo yu kullanıp Cenk i onun önünde kullanmak. Şampiyonlar liginde tarih yazılıyor, zaten bunları tarih yazılırken söylemek Beşiktaşlının işi. Söylüyor tüm kalbi siyah beyaz atanlarda.

Ne yaparsa yapsın Şenol hoca ama artık Taliscasız bir formül bulmak zorunda , zaten bu tip çözümler bulmak Hocanın en büyük şöhreti.

Bide yazmadan geçemeyeceğim , sezon sonu bu kulübün ,bu futbolcuların iki sene olduğu gibi bu senede şampiyonluk kupasını kaldıracak gücü var ama isteği ,açlığı hırsı varmı işte onda şüpheler oluşmaya başladı.

Hala zihinlerdedir 3-3 biten Akhisar-Beşiktaş maçındaki  Serdar Kurtuluş’un gözyaşları. İşte o gözyaşları aslında şampiyonluğu getirmişti, şampiyonluğa olan hasretin,isteğin gözyaşlarıydı onlar.

Malatya’da ağlasınlar demiyorum ama çırpınsınlar diyorum bizde diyelim ki İşte siyah beyaz formanın hakkını veriyorlar.

Unutulmaması gereken en önemli unsur ise nice efsane yazanlar oldu ve tarihte yerlerini aldılar, ama o forma asalet, efendilik , centilmenlik ve en çokta karakterli olmayı öğrettiği için en büyük efsaneyi yazdı ve yazmaya devam ediyor. Asıl olan formadır, içindekiler formaya değer katmaz, o içindekilere değer katar.