Merhaba Talisca

0
834

Yine erken bir gol ile başlandı maça. Rakip takımlar son maçlarda ilk girdikleri pozisyonu gole çeviyor ve Beşiktaş takımı skor dezavantajıyla maça başlıyor.

Defansın göbeği dahil dört oyuncu birden değişti alışılmış kadrodan. Pepe, Tosic, Gökhan Gönül ve Cenk Tosun yoktu. Vida, Medel ikilisi olmamış gibi gözüktü, Vida ve Mitroviç ikilisi oynasa sanki daha dengeli olabilirdi.

Ne gördük Pepe’nin acilen dönmesi gerek. Uzun topların çoğunu kaçırdılar, hava topların hemen hepsini neredeyse rakip takıma bıraktılar. Kısaca defansın kimyası bozulunca takım boyuda uzadı ve hücum da saman alevi gibi parlamalar yaşandı.

Q7 asist yaptı lakin son deplasman asistini hatırlayan var mı ben baya zorlanıyorum. Quaresma orta yapmaya devam ediyor yapsın lakin isabet oranı çok düşük. Üçe iki yakaladıkları pozisyonda şut çekmeyi denemesi problemi değişik mecrala götürüyor.

 

Gelelim Talisca efendiye, her zaman söylüyoruz; Talisca gol de varsa oyunda var, yoksa takımı oyunda eksik bırakıyor. Geçen seneki oyuna bakıp ilk yarının röntgenini çekince aslında skor yapanlar aynı skorları üretmişlerdi tek farkla Talisca. Talisca geçen seneki skor üretkenliğine yükselince Beşiktaş maç kazanmaya da başlayacak tıpkı bu gece ki gibi.

İkinci bir forvet transferi rafa kalkmamalı , kesinlikle Ebubekir tarzı bir forvet olmazsa olmaz.

Bu arada Babelin pozisyonunda fual yok gol nizamiydi, medelin el pozisyonunda ise çarpma gibi gözüksede avantaj sağladığı için penaltı verilmesi gerekirdi.

İlk yarıya galibiyetle başlamak takım ve camia için çok iyi oldu. İlk yedi haftadaki zor fikstürü en az kayıpla geçirirse Beşiktaş takımı, sezon sonu üçte üç yapmaması için hiç bir neden kalmayacak.