Utanç Gecesi

0
1468

Ne yazık ki Türk Futbolu adına kara bir lekeydi.

Sahaya yabancı maddeler atılmasıyla başlayan olaylar hakem Mete Kalkavan tarafından kurallara uygun olarak yürütüldü, önce temsilciyi çağırıp görüştü, sonrasında ekibini orta sahaya çağırdı ve takım kaptanları ile görüştü.Bundan sonrası içeri girmekten başka şansı kalmamıştı.

İkinci yarının başlamasıyla, ilk köşe vuruşunda bu sefer diğer taraftan tekrar yabancı madde atılınca maçın hakemi beklemeyi tercih etmişti. Artık içeri girecek mi diye merak edilirken Beşiktaş yedek kulübesi arkasında Tolga Zengin ile rakip takım taraftarları arasındaki tartışmayı araya girerek önlemeye çalışan Şenol hocanın kafasına yabacı bir cisim isabet etmesiyle, Şenol hoca yere düştü.

Daha sonrasında Maçın hakemleri soyunma odasına girdi.

Üzücü olan Şenol hocanın kafasına atılan beş dikiş oldu.

Şimdi ne olacak?

Disiplin kurulu toplanacak ve karar verecek, Futbol Müsabak Talimatının madde 19- Güvenlik Nedeniyle Müsabakaların Tamamlanamaması maddesi gereğini görüşecek. Hakem raporu, temsilci raporu ve müsabaka görüntülerini izleyerek maçın hakeminin kararının uygun olup olmadığına karar verecekler.

Peki karar ne olur?

Maçın hakeminin, sahaya atılan yabancı maddeler sebebiyle uyarıları ve devamında rakip takım teknik direktörünün sahaya atılan yabancı maddeler sonucu yaralanması ,Türkiye kupası finalistinin Beşiktaş takımı olduğu kararı çıkacaktır.

En çok merak edilen, Pepe’nin kartı ne olacak?

Pepe maçın tatil edilme dakikasından önce ihraç edildiği için, geriye doğru hüküm verilemeyeceğinden ve bu konu için açık bir hüküm olmadığı için, ihraç kararı geçerli olacaktır.

Kaybeden Türk Futbolu oldu, çok yazık.